A prágaiak látogatása

A Milada Horáková Gimnázium 22 diákja és 4 tanára március 21-én újra ellátogatott iskolánkba, megszakítva a 4 napos budapesti városnéző programjukat.

Partneriskolánk diákjai már második alkalommal járnak nálunk Patrik Herdics történelemtanár szervezésében.
Nagyon jó alkalom ez arra, hogy mi is részt vegyünk a visegrádi négyek tagjaként egy együttműködési politikában, ami elősegíti az oktatás-és kultúrpolitika kiemelt szerepét az Európai Unióban. Közös érdekünk a régió további erősítése ezen a téren is, aminek a leghatékonyabb módja az, ha bepillanthatunk a mindennapi gyakorlatba. Iskolánk irányultsága és céljai hasonlóak a prágai iskoláéval. A magyar diákok számára is fontos, hogy megismerjék a cseh nemzet történelmét és kultúráját, azon kívül felismerjék a hasonlóságokat és különbségeket a két nemzet 20. századi történelme, politikai fejlődése és kultúrtörténete között.
Találkozásunk során beszámoltak azokról a nevezetességekről, amelyeket meglátogattak az itt tartózkodásuk alatt. Mély benyomást tett diákokra, tanárokra egyaránt a Terror Háza Múzeum és elbűvölték Őket a Koronázási ékszerek a Parlament épületében.
Angolul Medve Barna 12.c, csehül Kis Szemán Borbála 11.c köszöntötte a vendégeket.. Koncerttel kedveskedtünk Nekik. Grósz Márton 12.c és együttese, Káposztás Hanna 9.b és Szécsi Böbe 10.b csodálatos hangja lenyűgözte Őket. Képekkel elevenítettük fel a szeptemberi prágai találkozót. Nem maradhatott el a foci visszavágó sem. Noha szeptemberben Prágában kikaptunk, itthon megvédtük a hazai pálya becsületét. 9:2 lett a végeredmény.
Dacolva a zord, novemberi időjárással márciusban, megmásztuk a Sas-hegyet és a Természetvédelmi Park ritka növényvilágáról hallgatott előadás kedvet adott ahhoz, hogy a tanösvényen végig sétálva közelebbről is szemügyre vegyük azokat.
Kellemes ebéd és kávézás zárta ezt a villámlátogatást és megígértük, hogy szeptemberben viszontlátjuk egymást Prágában!

Aszódi Judit
Igazgatóhelyettes, koordinátor

A részletes program >>>

Program in english >>>