rajz

Iskolai körzetek

 

 

 

Legközelebbi programunk leendő elsőseink és szüleik számára:

 


Kedves Szülők!

Iskolánk megismerésére és a leendő tanító nénikkel való találkozásra nyílt napok keretében van lehetőség.

Kedves Szülők, kedves leendő első osztályos gyermekek !

A 2015 / 2016-os tanévben iskolánk iskolakóstolgató programokat szervez.

A kifejezetten óvodásoknak szóló, játékos foglalkozások során a gyermekeknek és szüleiknek lehetősége nyílik megismerni iskolánkat és a leendő első osztályos tanító néniket.

Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket a következő programokra :

Márton-napi lampionos felvonulás: 2015. november 13. (péntek) 16.00

Luca-napi vásár: 2015. december 11. (péntek) 14.00

Bemutatóórák: 2016. február 24. (szerda) 8.00-11.00

Tavaszi játszóház: 2016. március 18. (péntek) 14.00

 

Érdeklődés, felvilágosítás: 310-73-16

 

Iskolánk a Sas-hegyen, jó levegőjű, csendes, nyugalmat sugárzó, autóval, gyalog és a 8-as autóbusszal könnyen megközelíthető helyen található. Hatalmas zöld terület, park veszi körül, sportpályákkal, korszerű játszótérrel.
Iskolánkban felmenő rendszerben, 1-4. osztályig egy tanító és délután, a napköziben egy délutános tanító foglalkozik a gyerekekkel. A testnevelés órák egy részét, valamint az angol és informatika órákat szaktanárok tartják. A kisgyermekek életében, pszichikai fejlődésében meghatározó szerepe van az iskolában eltöltött első négy évnek. Fokozott törődéssel és figyelemmel vezetjük be az elsősöket az iskolai életbe. A tantárgyak oktatása kötetlenül és komplexenalkalmazkodik a gyermekek érettségéhez, biztosítva az egyéni haladást. Második osztály félévig az osztálytanítók részletes szöveges értékelést adnak tanítványaik fejlődéséről és tárgyi tudásáról. Év végén és a harmadik, negyedik évfolyamon öt érdemjeggyel osztályozunk.
A délelőtti ismeretszerzés megerősítése a napköziben történik. Hagyománya van a kézműves foglalkozásoknak, a szüreti mulatságnak, a Márton-napi lampionos felvonulásnak, az adventi koszorúkészítésnek, a Luca-napi vásárnak, a sportbajnokságoknak. A napi levegőzést tágas kertünk, a napi étkezést pedig helyi konyhánk és büfénk biztosítja, ahol a lisztérzékeny és allergiás gyerekekre is odafigyelnek
2016-2017-os tanévben két angol-néptánc tagozatos első osztályt indítunk.

Az angol nyelv oktatása 1. osztályban kezdődik csoportbontásban, játékos formában, a 4. osztályosok pedig már heti négy órában tanulják a nyelvet. A felsőbb évfolyamok német, francia, spanyol, olasz és latin nyelvet is választhatnak az angol mellett.
néptánc-oktatás alsó tagozatban órarendünkbe illeszkedik, diákjaink tagjai lehetnek a Csillagszemű TáncegyüttesSashegyi Néptánc Együttesének.

Tanrendünkben kiemelt helye van a mindennapi mozgásnaktestnevelésnek, aminek minden feltétele adott. Három tornaterem, szabadtéri sportpályák, télen fedett műfüves focipálya biztosítja a mozgásteret.
Lehetőségünk van úszni, korcsolyázni, erdei iskolába menni és túrázni, különórák keretében ritmikus gimnasztika-, labdarúgó-, judo-, vívó-, kosárlabdaedzéseken részt venni. A Duna mellett, Szigetszentmártonban saját nyári táborunk van.
Az informatikával 4. osztálytól ismerkednek a tanulók a jól felszerelt szaktantermekben. A több tízezer kötetes könyvtárunkban saját célra is igénybe vehetik a diákok a számítógépeket.

A kerületi Zeneiskola kihelyezett tagozata lehetőséget nyújt délutánonként a szolfézs- és hangszeres tanulásra.
Érdeklődési körtől függően választhatnak a diákok a szakkörökből, amelyek tananyaga beépül mindennapi életükbe (pl.: matematika, angol, informatika, tömegsport, kerámia, színjátszó kör), és felkészít a tanulmányi versenyekre.
A szakmai munkát fejlesztő- pedagógus, gyógy-testnevelő, logopédus, szabadidő-szervező, gyermek- és ifjúságvédelmi felelős segíti.
Az iskolánkban katolikus és református hitoktatás is folyik, az utolsó órákhoz csatlakozva, s több éves hagyománya van a cserkészéletnek.

Iskolánk Ökoiskola, az Eötvös Loránd Tudományegyetem gyakorlóhelye, és a Semmelweis Egyetem partneriskolája.
Tanulóink összetartozásának külső megjelenése az Arany jelvény és az Arany póló.
Két alapítványunk is segíti szakmai és kulturális programjainkat.

Naptár
2018. október
h k s c p s v
« Sze    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031