Idén másodszor rendezzük meg iskolánk, az Aranyélet alapítvány, nagyszabású kerti rendezvényét.

A Juniális napja, most péntek délutánra esik, 15-én, csütörtökön lezárjuk a tanévet, majd 16-án megünnepeljük, hogy túl vagyunk rajta, és indulhat a nyár! Ez a buli mindenkinek szól: jelenlegi és ex-diákjainknak, szülőknek, családtagoknak, barátoknak, kollégáknak, a szomszédainknak, mindenkinek. Gőzerővel készülünk, hogy jól sikerüljön, de legalább olyan jól, mint tavaly.:)

A rendezvényre jegyeket az iskolában lehet venni (3 féle!), a jegyek típusait és árait lejjebb megtalálják, egy külön posztban!

A teljesség igénye nélkül, ismét lesz:

– streetball bajnokság (lehet már nevezni!!) – családi sorversenyek (ékezet nélkül):) – labirintus – szabadulószoba – ugrálóvár – tűzoltóautó – sport-, és táncbemutatók – nosztalgia fotózás – kirakodó vásár – arcfestés – büfék (ételek, italok)

…éééés az elmaradhatatlan tombola, szuper nyereményekkel!

Kövessék az iskola Facebook oldalát, hogy ne maradjanak le semmiről! A Juniális mindenféle bevétele az Alapítványt segíti.

Várunk mindenkit szeretettel!

 

A népszerű iskolai múzeumpedagógiai programsorozat 7. állomása

Április 27-én 8 és 13 óra között a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium felsősei a klasszikus tanórák helyett érdekes múzeumi programokon, vetélkedőkön vesznek részt a Mozaik Múzeumtúra jóvoltából. Lesz itt bélyegmúzeumi foglalkozás, korabeli jelmeztár, fergeteges vetélkedő Jocó bácsival, interaktív hangszerbemutató, időutazás, katonai kiképzés és sok meglepetés.

A Mozaik Múzeumtúra iskolai programjáról: A Mozaik Múzeumtúra országos múzeumnépszerűsítő program. Múzeumi foglalkozásokat, kiállításokat, programokat viszünk el a diákokhoz és ezen interaktív játékos tanulás keretében ösztönözzük őket arra, hogy a tanáraikkal, szüleikkel is gyakrabban látogassák meg ezen múzeumokat. Az eseményen a MOSOLY és az ÉLMÉNY garantált!

Ízelítő a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban megtartott programból: – Arany János „kocsma kvíz” – az Arany János Emlékév kapcsán interaktív kvízjáték – hangszerbemutató a Leskowszky Hangszergyűjtemény jóvoltából – Tudományos „mozi” – időutazás a Da Vinci Learning TV csatornával – Bélyegmúzeum interaktív múzeumpedagógiai foglalkozása – Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely huszárság, mint a legmagyarabb fegyvernem történetét (Mátyás korától a II. világháborúig), – ide szintén szükségünk lesz projektorra, laptopra is – Rendhagyó Irodalmi szalon- Arany János (slam poetry, képregény, stb)

+1 szendvics

Iskolánk bekapcsolódik a Budapest Bike Maffia +1 szendvics „Diákok a rászorulókért” projektjébe. Köszönet a DÖK-nek a projekt népszerűsítéséért, a diákközösség aktivizálásáért, a szervezésért. A projekt lényege, hogy a támogató iskolák diákjai a hét egy meghatározott napján egy szendviccsel többet hoznak magukkal. Ezeket a bbm-es bringás futárok összegyűjtik és szétosztják az utcán élő hajléktalanok között, eljuttatják a nappali melegedőkbe.

A projektről és a bringás futárcsapatról itt olvasható bővebben. http://bbm.hu/projektek/1-szendvics-diakok-a-raszorulokert/

A mi iskolánké a keddi nap. Holnaptól tehát minden kedden +1 szendvics! A  becsomagolt szendvicseket keddenként reggel a porta melletti padon elhelyezett kosarakban gyűjtjük. Érkezéskor ide tegyétek őket! Köszönjük a segítséget!

A Költészet Napja alkalmából iskolánk 6.a, 9.c és 10.c osztályos tanulói a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Nemzeti Múzeum közös programjára kaptak meghívást.

A Magyar Közút „Álomút” című gyermekrajz pályázatán oklevéllel, múzeumi belépővel és vásárlási utalvánnyal jutalmazták Koszik Júlia és Elek Csenge 4.a osztályos tanulókat. Gratulálunk nekik!

Január 20-án a 10. c osztály tanulói Kovács Etelka tanárnő vezetésével megemlékeztek a Notre Dame de Sion rend alapításának 175. évfordulójáról. A megemlékezés  után a diákok koszorút helyeztek el a bejáratnál lévő emléktáblán!