Irány Skócia!!!!!

A részletes program >>>

 

Április 13-21-ig gimnáziumunk 41 diákja és 3 tanára (Csanády Szilvia, Szuhai Klára, Aszódi Judit) vesz részt egy skóciai tanulmányi kiránduláson. Nagy izgalommal várjuk az utazást, hiszen a látnivalók, a nevezetességek, amiket megnézünk, csodálatosak. Kirándulást teszünk Edinburgh-ba, a Loch Ness-i tóhoz, a golf és skót egyetemek központjába, St. Andrews-ba és megnézünk egy kutatóhajót, a Discovery-t, Dundee-ba. Ez a hajó kapitányával és legénységével együtt a jég fogságába került egy Déli-sarki expedíció alkalmával és pár évvel később szállították mostani helyére.

A gyerekeknek ez jó alkalom, hogy gyakorolják az angol nyelvet. Minden nap játékos feladatokkal látjuk el Őket, hogy vegyék a bátorságot és elegyedjenek szóba a skót emberekkel. Összehasonlítjuk az angol és a skót nyelvet és tréfás kutató munkát fognak végezni az edinburgh-i várban. A legvégén egy quiz dönti el, ki szerezte a legtöbb információt és figyelte a tájékoztatót a látnivalókról.
Pályázatot írunk ki az élmények összefoglalásáról, amit ppt, kisfilmek, képek, élménybeszámolók formájában mutatunk be iskolánk Arany-termében május közepén. Iskolánk tanárai és diákjai részesei lehetnek a nagyszerű kirándulásnak.
Autóbusszal megyünk Kölnön és Amszterdamon át. Utunk másik fénypontja a hajóút lesz Skóciába menet és jövet. Az éjszakát a hajón fogjuk tölteni. Skóciában mobile home-okban lakunk és félünk kicsit a hidegtől.

Aszódi Judit